رشته علوم تجربی در دانشگاه فقط محدود به حوزههای پزشکی نیست. رادیولوژی از جمله حوزههای پردرآمدی است که میتوانید با سطح نمرات متوسط به راحتی وارد آن شده و خیلی زود وارد بازار کار شوید. تحصیل رادیولوژی در ترکیه یکی از بهترین انتخابهایی است که پیش روی دانشجویان ایرانی قرار دارد. این کشور با ارائه بورسیههای تحصیلی متنوع از دانشجویان بینالمللی استقبال میکند و با اتکا به سطح علمی بالای دانشگاهی، بستر رشد خوبی را برای آنان فراهم میسازد. در صورتی که قصد تحصیل در ترکیه با رشته رادیولوژی را دارید، حتما با این مطلب همراه باشید.
گرایشهای رشته رادیولوژی در ترکیه
بسیاری از دانشگاههای کشور ترکیه رشته رادیولوژی را در مقاطع مختلف ارائه میدهند. این رشته در مقطع کارشناسی، به صورت عمومی تدریس میشود. پس از پایان دوره کارشناسی دانشجویان رادیولوژی در ترکیه میتوانند در مقاطع بالاتر وارد حوزههای تحصیلی زیر شوند:
- رادیولوژی تشخیصی
- رادیولوژی مداخلهای
- رادیوگرافی
- پرتودرمانی
- نورو رادیولوژی و تشخیصهای مغزی
- رادیولوژی هستهای
- رادیولوژی شکم
شرایط پذیرش برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه
تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه نیازمند شرایط خاصی است. این شرایط شامل مواردی همچون معدل، سن و شرکت در آزمونهای خاص میشود.
در این رشته، عموما مانند رشتههای پزشکی و دندانپزشکی نیاز به معدل خیلی بالا ندارید؛ اما بر اساس قوانین باید حداقل معدل شما در دوره دیپلم ۱۲ تا ۱۴ باشد. برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز معدل مقطع قبلی باید بیشتر از ۱۴ باشد. طبیعی است که هرچه معدل شما افزایش یابد، شانس قبولی بالاتری هم خواهید داشت.
تحصیل رادیولوژی در ترکیه، نیاز به مدرک آزمون YOS ترکی یا آزمون SAT انگلیسی دارد. نمره قبولی در این آزمونها در هر دانشگاهی متفاوت است. عموما برای رشته رادیولوژی باید در آزمون YOS نمره ۶۵ از ۱۰۰ را به دست آورید. در آزمون SAT نیز نمره ۷۵ ملاک پذیرش دانشجو است. با این حال هرچه نمره بهتری کسب کنید، دانشگاههای معتبرتری پذیرای شما خواهند بود.
شرط بعدی برای تحصیل در رشته رادیولوژی در ترکیه این است که به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط باشید. ورود به این رشته با سطح B2 در زبان ترکی یا انگلیسی امکانپذیر است.
علاوه بر شرایط بالا، هر دانشگاهی ممکن است شرایط اختصاصی خود را برای پذیرش دانشجو داشته باشد. به عنوان مثال اغلب موسسات ترکیه به دانشجویان بالاتر از ۳۰ سال بورسیه تحصیلی ارائه نمیدهند. همچنین موسسات خصوصی برای پذیرش دانشجو نیاز به اثبات تمکن مالی دارند. برخی موسسات نیز به صورت اختیاری از دانشجو درخواست گواهی سلامت میکنند.
بدون دیدگاه